Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Quad Sparing

Quad Sparing Technique


Η Quad Sparing τεχνική είναι μία από τις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας που χρησιμοποιούν οι ορθοπαιδικοί σήμερα για την αντικατάσταση του γόνατος. Είναι η λιγότερο επεμβατική τεχνική αλλά ίσως και η πιο δύσκολη, και γι’ αυτό δεν προορίζεται για όλους τους ασθενείς ή για όλους τους χειρουργούς.
 
Εντούτοις, υπό σωστές προϋποθέσεις, η πραγματοποίηση της ολική αρθροπλαστικη με Quad Sparing τεχνική, μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο πόνο, ταχύτερη ανάρρωση, μεγαλύτερο εύρος κίνηση και ελάχιστη απώλεια αίματος. Τα άμεσα μετεγχειρητικό κλινικό αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό που έχει ένας ασθενής δύο χρόνια μετά από μια ολική αρθροπλαστική με κλασσική τεχνική.
 
Οι πιο κατάλληλοι ασθενείς για αυτή την τεχνική είναι εκείνοι που δεν είναι παχύσαρκοι, έχουν εύρος κίνησης πάνω από 100 °, δεν έχουν παλαιά οστεοτομία ή αρθροτομή, παρουσιάζουν μια παραμόρφωση μικρότερη από 15 ° σε όλα τα επίπεδα, και έχουν ελάχιστη οστεοπόρωση.